Kyseessä on EU:n 6. puiteohjelman integroitu hanke (IP), joka kuuluu alueeseen Food Safety and Quality. Hanke jakautuu seitsemään alaprojektiin. HY/Mtkk:n tutkimusryhmä on erikoistutkija Marita Leskisen johdolla mukana alaprojektissa 5: Subproject 5/Development of a framework for the design of “mimimum” and “low input” processing strategies, which guarantee food quality and safety. Viisivuotista hanketta koordinoi professori Carlo Leifert, Newcastlen yliopistosta (Iso-Britannia). Hankkeessa on mukana 31 partneria, joista kehdeksan tulee teollisuuden piiristä muiden ollessa yliopistoja ja tutkimuslaitoksia eri puolilta Eurooppaa. Hankkeen keskeisin tavoite on parantaa luomutuotannon laatua ja tuottavuutta sekä varmistaa tuotannon turvallisuus ketjun joka vaiheessa. Matriisirakenteen (horisontaaliset alaprojektit) avulla hankkeessa välitetään tietoa tutkimustuloksista alaprojektien kesken. Ongelma-asettelussa huomioidaan koko luomuelintarvikeketju ja sen läpinäkyvyys (from fork to far m).
Tulokset
V. 2004 HY/Mtkk:n tutkimusryhmä oli mukana tekemässä julkaisua Schmid, O., Beck, A., Kretzschmar (eds.), 2004: Underlying principles in organic and “low-input” food processing – literature survey. Research Institute of Organic Agri-culture, Frick. 117p. 2008 valmistui raportti Hülua Ölmez, Marjo Särkkä-Tirkkonen (eds.) Case stury: Assessment of chlorine replacement strategies for fresh-cut vegetables.ISBN 978-4-03736-021-7. www.qlif.org tai http://orgprints.org/
Vastaava tutkija
Leskinen Marita, Helsingin yliopisto, Ruralia-instituutti, Mikkeli Hankkeen kesto 2004 - 2009
Asiasanat
luomutuotteet, tuoteturvallisuus, kustannukset, kulutuskysyntä
Hankkeen vaihe: päättynyt
HUOM! Tämä tutkimushankekuvaus on tuotettu Hankehaaviin Helsingin yliopiston TUHTI-tutkimustietojärjestelmästä, jota ei enää ylläpidetä. Tarkista ajantaiset tutkimushanketiedot Helsingin yliopiston TUHAT-järjestelmästä.
|