Tutkimushankkeessa keskitytään kahteen keskeiseen maidon pilaajabakteeriryhmään ja niiden nopeaan ja spesifiseen molekyylibiologiseen analysointiin seuraavasti: Psykrotrofiset Pseudomonas-bakteerit ja niiden erittämät haitalliset entsyymit ja toksiinit. Clostridium-itiöiden mittaus ja itiögerminaatiota aktivoivat tekijät juustonvalmistus-prosesseissa.
Vastaava tutkija
Alatossava Tapani, Helsingin yliopisto, Elintarviketeknologian laitos, Maitoteknologia Yhteistyötahot
Valio Oy T&K, Helsinki, KVL / Dept. of Ecology, Kööpenhamina (Tanska)
Hankkeen kesto 2003 - 2006
Asiasanat
maito, pilaajabakteerit, psykrotrofi, itiö, pseudomonakset, klostridit
Hankkeen vaihe: päättynyt
HUOM! Tämä tutkimushankekuvaus on tuotettu Hankehaaviin Helsingin yliopiston TUHTI-tutkimustietojärjestelmästä, jota ei enää ylläpidetä. Tarkista ajantaiset tutkimushanketiedot Helsingin yliopiston TUHAT-järjestelmästä.
|