Tutkimuksessa pyritään selvittämään, miten amorfisen biomateriaalimatriisin plastisointi vaikuttaa kapseloituneen aromiaineen vapautumiseen. Muuttujina tutkimuksessa ovat biomateriaalimatriisi (kiteytyvä/ei-kiteytyvä hiilihydraatti, proteiini), kapseloitava aromiaine (hydrofiilinen, hydrofobinen), kapselointimenetelmä (pakkaskuivaus, sumutuskuivaus, suihkutus, ekstruusio) ja plastisoija (vesi, lämpö).
Vastaava tutkija
Jouppila Kirsi, Helsingin yliopisto, Elintarviketeknologian laitos, Yleinen elintarviketeknologia Hankkeen kesto 2002 - 2005
Asiasanat
kapselointi, lasisiirtymä, kiteytyminen, fysikaalinen tila, aromiaine, plastisoituminen, aromiaineen vapautuminen
Hankkeen vaihe: päättynyt
HUOM! Tämä tutkimushankekuvaus on tuotettu Hankehaaviin Helsingin yliopiston TUHTI-tutkimustietojärjestelmästä, jota ei enää ylläpidetä. Tarkista ajantaiset tutkimushanketiedot Helsingin yliopiston TUHAT-järjestelmästä.
|