Tutkimuksen tavoitteena on kartoittaa luomujuustojen mikrobiologiset, kemialliset ja teknologiset turvallisuus- ja laaturiskit luomumaitotilalta kuluttajan pöytään. Keskeisinä tutkimuskohteina ovat alkutuotannon hygieniset riskit, luomumaidon ja –juustojen laatu, luomujuustojen valmistus-prosessin vaatimat muutokset ja mikrobiologiset ja teknologiset ratkaisut niiden toteuttamiseksi sekä luomujuustojen valmistuksen taloudellisuus.
Vastaava tutkija
Alatossava Tapani, Helsingin yliopisto, Elintarviketeknologian laitos, Maitoteknologia Yhteistyötahot
Helsingin yliopisto, Elintarviketeknologian laitos, MTT Elintarvikkeiden tutkimus, Valio Oy
Hankkeen kesto 2002 - 2006
Asiasanat
luomujuusto, turvallisuusriskit, laaturiskit
Hankkeen vaihe: päättynyt
HUOM! Tämä tutkimushankekuvaus on tuotettu Hankehaaviin Helsingin yliopiston TUHTI-tutkimustietojärjestelmästä, jota ei enää ylläpidetä. Tarkista ajantaiset tutkimushanketiedot Helsingin yliopiston TUHAT-järjestelmästä.
|