Hankkeen tavoitteena on kehittää eri yrttien kuivaamisessa käytetyille tuotannollisille kuivausmenetelmille optimaalinen lämpötila-aikayhdistelmä, jonka avulla saadaan mikrobiologiselta ja aistittavilta ominaisuuksilta hyvälaatuinen lopputuote. Tämä koostuu kolmesta eri koesarjasta, joissa mm. kokeillaan korkeampia 50-60 asteenlämpötiloja. Tulokset on tarkoitus koota kansantajuiseen yrttien laatuoppaaseen. Saatujen koetulosten pohjalta suoritetaan tuotantomittakaavaiset kuivauskokeet yrittäjien kuivureilla. Mikkelin ammattikorkeakoulun ympäristölaboratoriossa kehitetään yrttien öljyanalytiikkaa ja mikrobiologisia analyysimenetelmiä. Huhtikuussa 2001 käynnistynyttä kaksivuotista hanketta rahoittaa Tekes. Yhteistyökumppaneina ovat Mikkelin ammattikorkeakoulu, ympäristölaboratorio, Etelä-Savon marttapiiriliitto, Puulan yrtti- ja marjaherkut, OMN (Osuuskunta Oma Ma Nousuun), Labbyn tila, Biomi Oy, Vavesaaren tila ja Sapilan luomutila.
Vastaava tutkija
Leskinen Marita, Helsingin yliopisto, Maaseudun tutkimus- ja koulutuskeskus, Mikkeli Yhteistyötahot
Mikkelin ammattikorkeakoulu, Tekniikan yksikkö, Ympäristötekniikan laboratorio, Maa- ja elintarviketaloudne tutkimuskeskus, Karila, Mikkeli, Mikkelin ammattikorkeakoulu/YTI, Ekoneum
Hankkeen kesto 2001 - 2003
Asiasanat
yrtit, kvalitatiivinen tutkimus, mikro-oganismit
Hankkeen vaihe: päättynyt
HUOM! Tämä tutkimushankekuvaus on tuotettu Hankehaaviin Helsingin yliopiston TUHTI-tutkimustietojärjestelmästä, jota ei enää ylläpidetä. Tarkista ajantaiset tutkimushanketiedot Helsingin yliopiston TUHAT-järjestelmästä.
|