Tutkimuksen tavoitteena on kartoittaa maidon juoksettumattomuutta aiheuttavat geenialueet suomalaisessa ayrshirepopulaatiossa ja arvioida Suomen ayrshire- ja holstein-friisiläispopulaatioiden välisiä eroja maidon juoksettumiskyvyssä ja juoksettumattoman maidon yleisyydessä.
Vastaava tutkija
Ojala Matti, Helsingin yliopisto, Kotieläintieteen laitos Hankkeen kesto 2001 - 2003
Asiasanat
lypsykarja, maito, maidon juoksettumisominaisuudet, juoksettumattomuus, geenikartoitus
Hankkeen vaihe: päättynyt
HUOM! Tämä tutkimushankekuvaus on tuotettu Hankehaaviin Helsingin yliopiston TUHTI-tutkimustietojärjestelmästä, jota ei enää ylläpidetä. Tarkista ajantaiset tutkimushanketiedot Helsingin yliopiston TUHAT-järjestelmästä.
|