Hanke on EU-rahoitteinen hanke. HY:ssa se on EU-hankkeen päättymisen jälkeen jatkunut ABS-tutkijakoulun rahoituksella (Sari Koskinen). Siinä selvitetään ikääntymisen vaikutusta ruoan ominaisuuksien aistimiseen, ruoan hyväksymiseen sekä elintarvikevalintoihin. Helsingin yliopiston osuudessa tutkitaan vuorovaikutuksia ja kompensaatiota kemiallisten aistien välillä, sekä tilannetekijöiden vaikutusta ruoan hyväksymiseen.
Vastaava tutkija
Tuorila Hely, Helsingin yliopisto, Elintarviketeknologian laitos, Elintarviketeknologia Yhteistyötahot
23 eurooppalaista laboratoriota
Hankkeen kesto 2000 - 2003
Asiasanat
ikääntyminen, aistittava laatu, hajuaisti, makuaisti
Hankkeen vaihe: päättynyt
HUOM! Tämä tutkimushankekuvaus on tuotettu Hankehaaviin Helsingin yliopiston TUHTI-tutkimustietojärjestelmästä, jota ei enää ylläpidetä. Tarkista ajantaiset tutkimushanketiedot Helsingin yliopiston TUHAT-järjestelmästä.
|