Tutkimuksessa kartoitetaan ihmisten suhtautumista rakenteiltaan muunneltuihin elintarvikkeisiin. Esimerkkielintarvikkeina on käytetty eri sakeuttamisaineilla valmistettuja karamelleja, eri tavoin prosessoituja myslikaurahiutaleita ja rakenteeltaan, aromiltaan ja maultaan muunnettuja yosa-näytteitä.
Vastaava tutkija
Tuorila Hely, Helsingin yliopisto, Elintarviketeknologian laitos, Elintarviketeknologia Yhteistyötahot
INRA, Dijon, Leaf, Turku, Bioferme, Piispanristi, Myllyn Paras Oy, Hyvinkää, Oy Polar Mills Ab, Vaasa
Hankkeen kesto 1998 - 2002
Asiasanat
elintarvikkeen rakenne, aistinvarainen laatututkimus, preference mapping
Hankkeen vaihe: päättynyt
HUOM! Tämä tutkimushankekuvaus on tuotettu Hankehaaviin Helsingin yliopiston TUHTI-tutkimustietojärjestelmästä, jota ei enää ylläpidetä. Tarkista ajantaiset tutkimushanketiedot Helsingin yliopiston TUHAT-järjestelmästä.
|