Tutkimuksen tavoitteena on tunnistaa maidon juoksettumisominaisuuksien, erityisesti maidon juoksettumattomuuteen vaikuttavat lokukset sekä arvioida maidon juoksettumisominaisuuksien ja maidontuotanto-ominaisuuksien väliset geneettiset korrelaatiot
Tulokset
Tutkimusaineiston keruun suunnittelu ja tarvittavien uusien laitteiden testaus ja hankinta on saatu päätökseen. Tutkimusaineiston keruu aloitetaan v. 1999 alussa
Vastaava tutkija
Ojala Matti, Helsingin yliopisto, Kotieläintieteen laitos, Kotieläinten jalostustiede Hankkeen kesto 1998 - 2000
Asiasanat
lypsykarja, maito, juoksettumisominaisuudet, juoksemattomuus, kaseiini-%, korrelaatio, suurivaikutteinen geeni, jalostusarvo
Hankkeen vaihe: päättynyt
HUOM! Tämä tutkimushankekuvaus on tuotettu Hankehaaviin Helsingin yliopiston TUHTI-tutkimustietojärjestelmästä, jota ei enää ylläpidetä. Tarkista ajantaiset tutkimushanketiedot Helsingin yliopiston TUHAT-järjestelmästä.
|