Pyritään kehittämään nopeita, PCR-menetelmään perustuvia diagnostisia menetelmiä elintarvikkeiden haitallisten mikro-organismien tunnistamista varten. Työ tehdään yhteistyössä teollisuuden kanssa ja se on osana pohjoismaista yhteishanketta, jossa meidän osuutemme on PCR-diagnostiikka.
Vastaava tutkija
Lindström Kristina, Helsingin yliopisto, Soveltavan kemian ja mikrobiologian laitos Yhteistyötahot
Oy Ingman Foods Ab, Finnzymes Oy, Reykjavikin yliopisto, SINTEF, Norja, Elintarviketeknologian laitos, Hannu Salovaara, Alhomoor Biotech, Matti Korhola
Hankkeen kesto 1994 - 1998
Asiasanat
PCR, alukkeet, elintarvikkeet, DNA, Staphylococcus, Bacillus, hiivat
Hankkeen vaihe: päättynyt
HUOM! Tämä tutkimushankekuvaus on tuotettu Hankehaaviin Helsingin yliopiston TUHTI-tutkimustietojärjestelmästä, jota ei enää ylläpidetä. Tarkista ajantaiset tutkimushanketiedot Helsingin yliopiston TUHAT-järjestelmästä.
|