Kokeessa oli 8 kasvavaa lihasikaa, joilla määritettiin dieetin sisältämän ohran kokonaissulavuus ja typpitase. Ohra jauhettiin hienoksi tai karkeaksi 4 erilaisella myllytyypillä (vasaramylly ja 3 erilaista valssimyllyä).
Tulokset
Näsi, M., Partanen, K. & Laurinen, P. 1996. Effects of expanding on nutritive value of wheat bran in pig diets. Agricultural and Food Science in Finland 5: 413-419. Laurinen, P. Valssaus ei heikennä viljan sulavuutta. Lihatalous 54, 7: 21-22. Laurinen, P., Tuppi, K., Karhunen, J. & Alaviuhkola, T. Jauhatuksen vaikutus ohran sulavuuteen lihasioilla. Kotieläintieteen päivät 1996. Maaseutukeskusten Liiton julkaisuja no 905: 33-36. Yliopistopaino. Helsinki.
Vastaava tutkija
Näsi Matti, Helsingin yliopisto, Kotieläintieteen laitos, kotieläinten ravitsemustiede Yhteistyötahot
Maatalouden tutkimuskeskus, sikatalouden tutkimusasema
Hankkeen kesto 1995 - 2001
Asiasanat
sika, ohra, vasaramylly, valssimylly, sulavuus, N-tase
Hankkeen vaihe: päättynyt
HUOM! Tämä tutkimushankekuvaus on tuotettu Hankehaaviin Helsingin yliopiston TUHTI-tutkimustietojärjestelmästä, jota ei enää ylläpidetä. Tarkista ajantaiset tutkimushanketiedot Helsingin yliopiston TUHAT-järjestelmästä.
|