M Tutkimushankekuvaus, RKTL - Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos
Ohita navigointilinkit

Paluu Hankehaaviin

Säätelyvaihtoehtojen arviointi (EFIMAS)

Paluu Hankehaaviin

	

Tavoitteet

Hankkeessa kehitetään menetelmiä, joita voidaan käyttää erilaisten kannanarviointi- ja säätelyvaihtoehtojen biologisten, sosiaalisten ja taloudellisten vaikutusten arviointiin ja sovelletaan näitä menetelmiä ns. tapaustutkimuksissa (Case studies) valikoituihin pohja-, syvänmeren- ja pelagisiin kalastuksiin. Tarkoituksena on tuottaa työkaluvalikko, jolle on käyttöä myös muiden lajien kalastusten säätelyn vaikutusten arvioinnissa.

Tulokset

RKTL koordinoi Itämeren lohta koskevaa tapaustutkimusta, jossa on mallinnettu Itämeren lohen biologiaa, kalastusta sekä kannanarviointi- ja säätelyjärjestelmää yhteistyössä Itämeren lohi- ja meritaimentyöryhmän (WGBAST) kanssa. Projektissa kehitettyä FLR-ennustemallia sovellettiin ensimmäisen kerran vuoden 2007 kanta-arvionnissa. FLR-mallin mahdollistamat pitkän aikavälin ennusteet Itämeren lohikannan kehityksestä erilaisilla lähtöoletuksilla paransivat päätöksentekijöiden edellytyksiä edistää lohenkalastuksen biologista ja taloudellista kestävyyttä.

Vastaava tutkija

Salminen Matti, Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos

Yhteistyötahot

EU:n 6 puiteohjelmaan kuuluvassa projektissa yhteistyökumppaneita ovat Helsingin yliopisto, Imperial College (Britannia), Fiskeriverket (Ruotsi), DIFRES (Tanska) ja SFI (Puola).

Hankkeen kesto 2004 - 2008

Hankkeen vaihe: päättynyt

 

Lähde: RKTL Hankehaavi

 

© 2008 Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos.