M Tutkimushankekuvaus, RKTL - Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos
Ohita navigointilinkit

Paluu Hankehaaviin

Hirvisaaliin liha-arvo

Paluu Hankehaaviin

	

Hirvenmetsästys tuottaa vuosittain noin 10 miljoonaa kiloa lihaa, mutta vain vähäinen osa saaliista päätyy kaupallisille markkinoille. Hirven liha on arvostettu suomalainen elintarvike, jonka markkinoille tuloa voitaisiin parantaa, jos kauppaa vaikeuttavat tekijät tunnettaisiin nykyistä paremmin.

Tavoitteet

Tutkimuksessa arvioidaan hirvisaaliin käytön jakaantuminen, taloudellinen arvo ja sitä rajoittavat tekijät:
? Hirvisaaliin käytön jakaantuminen ja kokonaissaaliin arvo
? Hirvisaaliin arvoketju ja markkinamahdollisuudet
? Hirvisaaliin arvoa rajoittavat tekijät

Vaikuttavuus

Tutkimus liittyy perustetun riistakonsernin strategian tavoitteisiin. Nykyistä tarkempaa tietoa hirvisaaliin arvosta voidaan hyödyntää erilaisia kannansäätelytoimenpiteitä vertailtaessa.´

Hirvenlihan markkina- ja käyttömahdollisuudet paranevat ja jalostusarvo kohoaa, jos markkinoiden kehitystä jarruttavat tekijät tunnetaan.

Vastaava tutkija

Saarni Kaija, Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos
Yhteystiedot

Muut henkilöt

Kankainen Markus, Moilanen Pentti

Yhteistyötahot

Suomen Riistakeskus

Hankkeen kesto 2010 - 2013

Hankkeen vaihe: päättynyt

 

Lähde: RKTL Hankehaavi

 

© 2008 Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos.