Hirvenmetsästys tuottaa vuosittain noin 10 miljoonaa kiloa lihaa, mutta vain vähäinen osa saaliista päätyy kaupallisille markkinoille. Hirven liha on arvostettu suomalainen elintarvike, jonka markkinoille tuloa voitaisiin parantaa, jos kauppaa vaikeuttavat tekijät tunnettaisiin nykyistä paremmin. Tavoitteet Tutkimuksessa arvioidaan hirvisaaliin käytön jakaantuminen, taloudellinen arvo ja sitä rajoittavat tekijät: ? Hirvisaaliin käytön jakaantuminen ja kokonaissaaliin arvo ? Hirvisaaliin arvoketju ja markkinamahdollisuudet ? Hirvisaaliin arvoa rajoittavat tekijät
Vaikuttavuus Tutkimus liittyy perustetun riistakonsernin strategian tavoitteisiin. Nykyistä tarkempaa tietoa hirvisaaliin arvosta voidaan hyödyntää erilaisia kannansäätelytoimenpiteitä vertailtaessa.´
Hirvenlihan markkina- ja käyttömahdollisuudet paranevat ja jalostusarvo kohoaa, jos markkinoiden kehitystä jarruttavat tekijät tunnetaan. Vastaava tutkija Saarni Kaija, Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos Yhteystiedot
Muut henkilöt Kankainen Markus, Moilanen Pentti Yhteistyötahot Suomen Riistakeskus Hankkeen kesto 2010 - 2013 Hankkeen vaihe: päättynyt
|