|
|
Hakuehto:
asiasanalla
keliakia | |
|
Hakutuloksessa 9 hanketta |
Sivu:
[1] |
|
Takaisin asiasanahakemistoon
|
Listausjärjestys: Hankkeen nimi | Vastuuhenkilö | Tiedontuottaja |
Tiedon- tuottaja |
Hankkeen nimi, vastuuhenkilö ja asiasanat |
Kesto |
HY |
GLUTEENI-INTOLERANSSI JA TURVALLISUUTEEN (MANGLIN – FOOD) Salovaara Hannu gluteeni, keliakia, vehnä, ohra, ruis, kaura, gluteenikontaminaatio, turvalliset elintarvikkeet, terve limakalvo, geneettinen gluteeni-intoleranssi, immunogenetiikka, detoksifikaatio, prolamiini analyysi, Codex Alimentarius, terveyshyöty, sairastuvuus, ennaltaehkäisy, tuoteselosteet, elämänlaatu, kansanterveys, laadukas ruoka |
päättynyt 2007 - 2010 |
HY |
Keliakian hoito proliinispesifisillä entsyymeillä Loponen Jussi prolamiinit, keliakia, proliini oligopeptidaasi, POP, proteaasi, proteolyyttinen entsyymi, proteolyysi, viljaproteiinit, gluteeni |
päättynyt 2006 - |
HY |
Kuumennuskäsittelemätön kaura osana gluteenitonta ruokavaliota keliakiapotilailla Salovaara Hannu kaura, proteiinit, keliakia |
päättynyt 1998 - 2000 |
HY |
Manglin-Food Salovaara, Hannu Olavi
|
päättynyt 5 v.: 2007 - 2011 |
HY |
Oat-derived Wellbeing by Clinical and Perceived Assessment Lampi, Anna-Maija
|
päättynyt 3 v.: 2017 - 2019 |
Ruokavirasto |
Ovatko gluteenittomat tuotteet terveellisempi vaihtoehto? – pohjoismainen yhteistyöprojekti ravintoarvo, elintarviketurvallisuus, gluteeniton ruokavalio, gluteenittomat tuotteet, keliakia, raskasmetallit |
päättynyt
|
Luke |
PeltoLuksus Pellolta arvotuotteita ja luksusta Keskitalo Marjo arvot, biomateriaalit, elintarvikeketjut, elintarviketutkimus, energia, entsymaattiset menetelmät, erikoiskasvit, harvinaiset kasvilajit, kasvinsuojelu, kasvinviljelytilat, keliakia, kiertotalous, kumina, maan rakenne, viljelyjärjestelmät |
päättynyt 2018 - 2019 |
MTT |
Tattarin tuotannon ja jatkojalostuksen vahvistaminen Ylä-Pirkanmaalla Keskitalo Marjo viljelyvarmuus, typpilannoitus, siemenmäärä, kilpailukyky, tattari, fagopyrum esculentum, jatkojalostus, keliakia, gluteeni, lajike |
Päättynyt 2010 - 2013 |
MTT |
Terveyttä tattarista Keskitalo Marjo prosessointi, pölytys, pölyttäjät, kimalainen, mehiläinen, ampiainen, kukkakärpänen, aistinvaraisuus, tattarielintarvike, kuorinta, jauhosaanto, liukoiset hiilihydraatit, fagopyritolit, d-kiro-inositoli, keliakia, 2 tyypin diabetes, insuliini, lajike, kukinta, pähkylä, sato, tattari, Fagopyrum esculentum, eristys, analysointi |
Päättynyt 2003 - 2007 |
|