|
Kestävä ruokajärjestelmä
Ruoan riittävyys ja omavaraisuus -teemaan liittyvät tutkimushankkeet Hankehaavissa. Tutkimuksen kohteina ovat ruoan riittävyys ja omavaraisuus, kestävä tuotanto ja kulutus, riskit ja elintarviketurvallisuus.
|
Hakuehto:
( Ruokaturva, elintarvikepula ja lähiruoka hankekuvaustekstissä ) OR (Ruokajärjestelmään liittyviä asiasanoja)
| |
Hakutuloksessa 85 hanketta |
Tiedon- tuottaja |
Hankkeen nimi, vastuuhenkilö ja asiasanat |
Aloitus- - lopetus vuosi |
Luke |
Ruokahävikin vähentämisen ja ravitsemussuositusten mukaisen syömisen ilmasto- ja Saarinen Merja
|
käynnissä 2018 - 2019 |
Luke |
Agroekologisten symbioosien verkosto Virkkunen Elina
|
käynnissä 2017 - 2019 |
Luke |
Alkuperäiskasvien luonnonvaraisten sukulaisten (CWR) suojelustrategian kehittäminen Kiviharju Elina
|
käynnissä 2017 - 2018 |
Luke |
Foodspil ruokahävikki 2017 Silvennoinen Kirsi
|
käynnissä 2017 - 2018 |
Luke |
Kalalle Toukkaa Heiska Susanne
|
käynnissä 2017 - 2018 |
Luke |
Sipulin Fusarium-sienten tuottamat mykotoksiinit ja niiden riskit elintarviketurvallisuudelle Latvala Satu
|
käynnissä 2017 - 2019 |
Evira |
EU-kalat III Jestoi Marika dioksiinit, elintarviketurvallisuus, elintarvikkeet, kalatalous, kilpailukyky, raskasmetallit, rehut, ympäristön tila |
käynnissä 3 v.: 2016 - 2018 |
Evira |
INNUENDO: A novel cross-sectorial platform for the integration of genomics in surveillance of foodborne pathogens Hakkinen Marjaana kokogenomisekvensointi, WGS, elintarviketurvallisuus, STEC, kampylobakteeri, yersinia, salmonella |
käynnissä 3 v.: 2016 - 2018 |
Luke |
AB Seinäjoki, Innovaatioyhteisön jatkokehittäminen Högnäsbacka Merja
|
käynnissä 2016 - 2018 |
Luke |
Alkutuotannon ja elintarviketurvallisuuden kyberuhat Nikander Jussi
|
käynnissä 2016 - 2017 |
Luke |
Kyselytutkimus lähiruokayritysten kannattavuudesta eri jakelukanavissa Rikkonen Pasi
|
käynnissä 2016 - 2017 |
Luke |
Ohjauskeinot ruokahävikin ja elintarvikejätteen puolittamiseksi Katajajuuri Juha-Matti
|
käynnissä 2016 - 2018 |
Luke |
Towards circular economy - Resource efficient food system Katajajuuri Juha-Matti
|
käynnissä 2016 - 2022 |
Evira |
Jätevesilietefosforin potentiaali kasvintuotannossa ja vaikutukset ympäristöön ja elintarviketurvallisuuteen Suominen Kimmo jätevesiliete, orgaaniset haitta-aineet, raskasmetallit, lääkeaineet, lannoitefosfori, elintarviketurvallisuus, pyrolyysi |
käynnissä 3 v.: 2015 - 2017 |
HY |
Agrifood - Ruokajärjestelmä- ja liiketoimintaosaamisen kehittämisohjelma alkutuottajille Kurki, Sami Petri
|
käynnissä 4 v.: 2015 - 2018 |
HY |
LÄHI-INNO - Räätälöimällä ammattikeittiöihin Lähdesmäki, Merja Riitta
|
käynnissä 3 v.: 2015 - 2017 |
HY |
Ruokaviestintä ja alueellisen ruokaidentiteetin vahvistaminen - Etelä-Savon ruokaviesti Iivonen, Sari Marjut
|
käynnissä 3 v.: 2015 - 2017 |
Luke |
Jätevesilietefosforin potentiaali kasvintuotannossa ja vaikutukset ympäristöön ja elintarviketurvallisuuteen Ylivainio Kari
|
käynnissä 2015 - 2018 |
Luke |
Pellon käytön optimointi tuotannon kestäväksi tehostamiseksi Peltonen-Sainio Pirjo
|
käynnissä 2015 - 2018 |
SYKE |
Jätevesilietefosforin potentiaali kasvintuotannossa ja vaikutukset ympäristöön ja elintarviketurvallisuuteen (PProduct) Kari Ylivainio (LUKE) kemikaalit, Kulutus ja tuotanto sekä luonnonvarojen kestävä käyttö, |
käynnissä 2015 |
Luke |
Kansainvälisten kauppasopimusten vaikutus EU:n ja Suomen maa- ja elintarviketalouteen ja ruokaturvallisuuteen Niemi Jyrki
|
käynnissä 2014 - 2017 |
Luke |
Maatiaiset markkinoille - pilotti maatiaiskanan ja ryvässipulin väylistä kuluttajille Heinonen Maarit
|
käynnissä 2014 - 2016 |
MTT |
Elintarviketutkimustiedon työpajat
|
Käynnissä 2014 - 2015 |
MTT |
Maatiaiset markkinoille - pilotti maatiaiskanan ja ryvässipulin väylistä kuluttajille Heinonen Maarit geenivarat, ryvässipuli, maatiaiskana, kestävä käyttö |
Käynnissä 2014 - 2016 |
MTT |
Ruokajärjestelmän kokonaistarkastelu
|
Käynnissä 2014 - 2016 |
Luke |
Tunisian perunantuotannon kehittäminen - tavoitteena ympäristöystävällisempi viljely Rokka Veli-Matti
|
käynnissä 2013 - 2018 |
MTT |
Lähiruoan ekologisten vaikutusten selvitys Kurppa Sirpa ekologinen kestävyys ja sen mittaaminen, mittarit ja argumenttipankki, lähiruoka ja lähiruokaketjut sekä -yrittäjät |
Käynnissä 2013 - 2014 |
MTT |
Lähiruoan kysynnän ja tarjonnan kohtaamista edistävät toimenpiteet (FOREFOOD) Rikkonen Pasi lähiruoka, tarjonta, tarjontakonsepti, kysyntä, arvolupaus |
Päättynyt 2013 - 2014 |
MTT |
Ruokajärjestelmän mittarointi suljetumman resurssien käytön dynamiikan ja kestävän kehityksen tueksi Kurppa Sirpa kestävä kehitys, viljavuus, ravinnejalanjälki, kasvukunto, ekotoksinen ympäristövaikutus, monivaikutteisuus, mittaminen, ravinnetase, arviointi, mittari, indeksi, ympäristökestävyys |
Käynnissä 2013 - 2016 |
HY |
Seed potato development project in Tanzania Valkonen, Jari Pekka Tapani
|
päättynyt 4 v.: 2012 - 2015 |
MTT |
Kasvintuotannon kestävä tehostaminen (SusIntens) Peltonen-Sainio Pirjo ilmastonmuutos, kasvinjalostus, systeemitaso, ruokaturva, kestävä tehostaminen, mallinnus, satoisuus, huoltovarmuus, kilpailukyky, ympäristöjalanjälki, vaikuttavuus, globaalimuutos, ympäristöhyödyt, peltoviljely, tuotantojärjestelmät |
Päättynyt 2012 - 2014 |
MTT |
Kestävää hyvinvointia ruoasta Irz Xavier ruokalautanen, ravitsevuus, ympäristöriski, terveysvaikutus, arkipäivä, indeksi, indikaattori, ruoka,, politiikkaohjaus, hyvinvointi, LCA, elinkaari, riskitiedotus, kestävyys, ympäristövaikutus, luomu |
Käynnissä 2012 - 2015 |
MTT |
Lannan ja jätevesilietteen ravinne- ja energiasisällön hyödyntäminen - teknologiat ja lopputuotteiden käyttökelpoisuus maataloudessa Rasa Kimmo
|
Käynnissä 2012 - 2015 |
MTT |
LÄHIKONSTI - Lähiruoan kasvun ympäristöt ja strategiat lähiruoan ekologinen kestävyys, kestävät hankinnat, ruokakasvatus, kuntapolitiikka, saavutettavuus, markkinointi, luomu, lähiruokaliiketoiminta |
Käynnissä 2012 - 2015 |
MTT |
Ruokaturvan parantaminen Länsi- ja Itä-Afrikassa tutkimus- ja opetusyhteistyön avulla /Improving food security in West and East Africa through capacity building in research and information dissemination Korhonen Hannu J. Ruokaturva, Kehitysyhteistyö, Itä- ja Länsi-Afrikka, Vuosituhattavoitteet, Länsi-Afrikka, Counsultative Group on International Agricultural Research |
Käynnissä 2012 - 2016 |
MTT |
Seosviljely ja lajikeseokset: satovarmuutta ja ruokaturvaa Himanen Sari monimuotoisuus, seosviljely, ilmastonmuutos, lajikeseos, palkokasvit, sääherkkyys |
Käynnissä 2012 - 2014 |
MTT |
Siemenperunatuotannon kehittäminen Tansaniassa Valkonen Jari
|
Käynnissä 2012 - 2015 |
MTT |
Suomen ruokaturva globaalitaloudessa Knuuttila Marja huoltovarmuus, omavaraisuus, ruokaturva |
Käynnissä 2012 - 2014 |
RKTL |
Vapaa-ajankalastaja ryhmäkuvassa Salmi Pekka Eläinluonnonvarat ja yhteiskunta -tutkimusohjelma, kalastajien asenteet ja arvot, kalastusalan järjestöt, luonnon virkistyskäyttö, luonnonvarojen käytön yhteensovittaminen, vapaa-ajankalastaja, vapaa-ajankalastus |
käynnissä 3 v.: 2012 - 2014 |
Luke |
Ruokahävikki-sateenvarjo Silvennoinen Kirsi
|
käynnissä 2011 - 2016 |
MTT |
Food Safety Cluster - Elintarviketurvallisuus ruokaturvallisuus, vierasesine, biosensori |
Päättynyt 2011 - 2014 |
MTT |
HYVINVOIPA Hyvän ruokavalion, kestävää kehitystä edistävien ruokavalintojen ja liikunta-aktiivisuuden edistäminen erikuluttajaryhmissä ohjauskeinojen näkökulmasta Kurppa Sirpa liikunta, ympäristö, ruokajärjestelmä, ruoka, kestävyys, luomu, lähiruoka, verotus, hyvinvointi, strategia, ravitsemus, alemmat sosiaaliluokat, lapsiperheet, ympäristövaikutukset, LCA, ohjauskeinot, terveys |
Päättynyt 2011 - 2013 |
MTT |
Peltoviljelyn vesitalouden hallinnan käytännön toimet energian ja ravinteiden käytön tehostamiseksi ilmaston muuttuessa (VEHMAS) Peltonen-Sainio Pirjo kuivuus, talvisadanta, ravinteidenkäytön tehokkuus, ruokaturva, vesi, maa, kasvusto, ympäristö, veden saatavuus, typpi, kastelulaite, fosfori, hallinta, energiatehokkuus, kastelujärjestelmä, ilmastonmuutos, tuotantoepävarmuus, kastelu, huuhtoutuminen, vesitalous |
Päättynyt 2011 - 2014 |
MTT |
Ruokaturvan varmistaminen muuttuvassa ilmastossa Rokka Veli-Matti
|
Käynnissä 2011 - 2015 |
RKTL |
Aquabest Vielma Jouni avomerikasvatus, Itämeri, kiertovesikasvatus, luonnonvaratalouden kannattavuus ja kilpailukyky, ravinteiden kierrättäminen, vesiviljely, ympäristölainsäädäntö |
päättynyt 4 v.: 2011 - 2014 |
Evira |
E. coli -bakteerit eläintautien ja zoonoosien aiheuttajina Pelkonen Sinikka E. coli, eläintaudit, zoonoosi, elintarviketurvallisuus |
päättynyt 7 v.: 2010 - 2016 |
MTT |
Baltic Ecological Recycling Agriculture and Society Implementation Seuri Pentti Itämeri, ravinteiden kierrätys, luonnonmukainen tuotanto, ravinnetase, karjanlanta, rehevöityminen, integroitu ravinnetalous, ravinnetappiot, eutrophication, nutrient losses, the Baltic Sea, re-circulation of nutrients, organic agriculture, nutrient balance, manure, integrated nutrient management |
Käynnissä 2010 - 2013 |
MTT |
Kotimaisen valkuaisomavaraisuuden parantaminen globaalimuutosten paineessa (OMAVARA) Peltonen-Sainio Pirjo palkokasvit, tuotantojärjestelmät, huoltovarmuus, ilmastonmuutos, öljykasvit, monimuotoisuus, tuotannon suunnitelumallit, kannattavuus, tuotantovarmuus, valkuaisomavaraisuus, ekologiset palvelut |
Päättynyt 2010 - 2013 |
MTT |
Ruuan ympäristöystävällisyyden ja paikallisuuden viestintä matkailukontekstissa Logren Johanna ruokapalvelut, markkinointi, Venäjä, lähiruoka, venäläiset matkailijat, ympäristöystävällisyys, matkailu, luomu |
Päättynyt 2010 - 2013 |
MTT |
Vihannesviljelystä vahva elinkeino Pohjois-Suomeen Räty Anu Vihannesviljely, Istukassipuli, Valkosipuli, Avomaankurkku, Vihannekset, Kaali, Kesäkurpitsa, Keräkaali, Porkkana, Kukkakaali, Parsakaali |
Käynnissä 2010 - 2014 |
MTT |
Vuorovaikutteinen ja vastuullinen elintarvikeketju - ratkaisuja tuottajien ja kuluttajien kohtaamisen haasteisiin Koistinen Laura Kohtaaminen, Vastuullisuus, Ruokaketju, Ruokajärjestelmä, Maataloustuottajat, Kuluttajat, Vuorovaikutus |
Päättynyt 2010 - 2014 |
MTT |
Effects of climate change on emerging natural toxins in plant and seafood production Rötter Reimund viljat, simpukka, ruokaturva, sienimyrkyt, ilmastonmuutos, mallinnus |
Päättynyt 2009 - 2011 |
MTT |
Exploring alternative scenarios of adapting to climate change Rötter Reimund claims on land and water, rural development policies, carbon price, trade, scenarios, climate change, market changes, development goals, sustainability, farming system, cropping system model, livelihoods, food security, poverty, exploration, analytical framework, adaptation strategies, adaptive management practices, modelling, agriculture, rural areas, adaptive capacity, Ethiopia, Sub-Saharan Africa, low-income countries, mitigation, food consumption, natural resources, food print, dietary changes |
Päättynyt 2009 - 2012 |
MTT |
KEKEPAMPO - Kestävää kehitystä edistävien julkisten ruokahankintojen merkitys ruokakulttuurin ja kestävän kehityksen tietoisuuden, maaseutuyrittäjyyden sekä kunta- ja aluetalouden kannalta Kurppa Sirpa julkiset hankinnat, kuntapolitiikka, minäpystyvyys, ruokajärjestelmä, kouluruoka, kestävyys, ruokakasvatus |
Päättynyt 2009 - 2012 |
MTT |
SEED - Minä-pystyvyyden kehittäminen ruokakasvatuksen avulla - Kuinka rohkaista tulevaisuuden kansalaisia kestävän yhteisön puolesta Risku-Norja Helmi tunteet, eheyttävä opetus, autenttinen oppimisympäristö, koulu-maatilayhteistyö, käsitteellinen muutos, diskursiivinen kehitys, kouluruoka, KeKe-taidot, kontekstuaalinen oppiminen, kestävän kehityksen kasvatus (KeKe-kasvatus) |
Käynnissä 2009 - 2011 |
MTT |
Sopeutumiskyvyn edistäminen suomalaisessa maa- ja elintarviketaloudessa / Enhancing the adaptive capacity of Finnish agriculture Kahiluoto Helena palautuvuus (resilienssi), sopeutumiskyky, monimuotoisuus, ruokajärjestelmä, elintarvikejärjestelmä, maataloussektori, markkinointikanavat, tilatyypit, globaalimuutos, viljelyjärjestelmät, lajikkeet, ilmastonmuutos, ruokaturva, tuottavuus, talous, ympäristövaikutukset, kasvihuonekaasut, ekosysteemipalvelut, arviointimenetelmät, indikaattorit, skenaariot, sidosryhmädialogi, ravinnetaseet |
Päättynyt 2009 - 2012 |
MTT |
PubCat - Julkiset ruokahankinnat KeKe-ajattelun ja suomalaisen ruokakulttuurin edistäjänä Risku-Norja Helmi kestävä kehitys, viestintä, suomalainen ruoka, luomuruoka, lähiruoka, kokonaiskestävyys, kokonaislaatu, julkiset ruokapalvelut, ruokakulttuuri |
Päättynyt 2008 - 2011 |
MTT |
Utaretulehduksen vaikutus lypsylehmien uudistamiseen ja maidontuotannon taloudelliseen tulokseen Heikkilä Anna-Maija utaretulehdus, dynaaminen optimointi, lypsykarja |
Päättynyt 2008 - 2011 |
MTT |
ConsEnv - Kotitalouksien kulutusvalintojen ympäristövaikutukset ja niistä viestiminen - esimerkkeinä elintarvikkeet ja asuminen Kurppa Sirpa ympäristökuormitus, ympäristövaikutus, IO, elintarvike, panos-tuotosmalli, skenaario, LCA, kuluttaja, kulutus, elinkaarianalyysi, asuminen, hybridi |
Päättynyt 2006 - 2009 |
MTT |
Elintarviketurvallisuus kilpailukyvyn välineenä ja kustannustekijänä - tarkastelukohteena kotimainen siipikarjasektori Peltola Jukka
|
Päättynyt 2006 - 2007 |
MTT |
Lähiruokaa markkinoille Kivijärvi Pirjo
|
Päättynyt 2006 - 2007 |
MTT |
Suomalaisen siipikarjanlihan kulutuksen merkitys Forsman-Hugg Sari lihasiipikarja, kustannukset, kuluttajamarkkinointi, horeca-sektori, elintarviketurvallisuus |
Päättynyt 2006 - 2008 |
HY |
BERAS - Itämeren ekologisesti kierrättävä maatalous ja yhteiskunta Seppänen Laura Itämeri ja ravinnehuuhtoutumat, luomu- ja lähiruoka, ympäristö-, talous- ja yhteiskunnalliset vaikutukset |
päättynyt 2003 - 2006 |
HY |
Elintarviketurvallisuus ja elintarvikeketjut Lyhs Ulrike elintarviketurvallisuus |
päättynyt 2003 - 2007 |
HY |
Luonnonmukainen munantuotanto elintarviketurvallisuuden hallinta Holma Ulla luonnonmukainen tuotanto, siipikarjatalous, kana, eläinten hyvinvointi, elintarviketurvallisuus, kampylobakteeri, salmonella, eläintaudit, loistaudit |
päättynyt 2003 - 2006 |
HY |
Paikallinen ruokajärjestelmä Seppänen Laura Lähiruoka, luonnonmukainen tuotanto, luomu, luomutuotteet, ympäristövaikutukset, aluetalous, oppimishaasteet, ruokajärjestelmä, paikallistaminen, talousvaikutukset |
päättynyt 2003 - 2006 |
HY |
Paikallinen ruokajärjestelmä - vaikutukset ja oppimishaasteet Helenius Juha lähiruoka, globalisaatio, ruokaturva, luomu, elintarviketalous, elintarvikeyritys, ekologia, talous |
päättynyt 2003 - 2006 |
MTT |
Elintarviketurvallisuuspolitiikan toimivuus ja hyväksyttävyys kysyntä-tarjonta -ketjussa Peltola Jukka
|
Päättynyt 2003 - 2007 |
MTT |
Itämeren alueen ekologisesti kierrättävä maatalous ja yhteiskunta (BERAS) - Kuluttajien ja paikallisten luomutuottajien yhteistyö osana maaseudun kestävää kehitystä ympäristövaikutukset, luomutuotanto, lähiruoka, tuottaja-kuluttaja yhteistyö |
Päättynyt 2003 - 2006 |
MTT |
Itämeren alueen ekologisesti kierrättävä maatalous ja yhteiskunta (BERAS) - Ohjelma, tiedonlevitys ja toteutus luomutuotanto, ekologinen tuotanto, Itämeri, tieteidenvälisyys, lähiruoka |
Päättynyt 2003 - 2006 |
MTT |
Itämeren alueen ekologisesti kierrättävä maatalous ja yhteiskunta (BERAS) - Paikallisten luonnonmukaisten elintarvikkeiden toimitus- ja tuotantoketjun ympäristövaikutusten arviointi luomutuotanto, ekologinen tuotanto, ravinteiden käyttö, energiankulutus, ruokajärjestelmä, ympäristökuormitus, lähiruoka |
Päättynyt 2003 - 2006 |
MTT |
Itämeren alueen ekologisesti kierrättävä maatalous ja yhteiskunta (BERAS) - Taloudellisten vaikutusten arviointi ja parannusehdotukset kierrätys, ruokajärjestelmä, lähiruoka, luomutuotanto, ekologinen tuotanto, talous, tilataso, aluetaso |
Päättynyt 2003 - 2006 |
MTT |
Kuluttajat, päättäjät ja lähi- tai luomuruoka. Mahdollisuuksia pk-sektorille Forsman-Hugg Sari Ruokapalvelut, Ruoka, Lähiruoka, Kuluttajat, Luomuruoka, Elintarvikkeet, Päättäjät |
Päättynyt 2003 - 2006 |
MTT |
Maaseudun huoltovarmuus Haapala Hannu maaseutu, maatalous, huoltovarmuus |
Päättynyt 2003 - 2005 |
MTT |
Paikallistamisen vaikutukset oppivassa ruokajärjestelmässä Risku-Norja Helmi lähiruoka, luonnonmukainen maatalous, paikallistalous, panos-tuotosmalli, materiaalivirrat, ympäristövaikutukset, aluetalous, oppiminen, systeemianalyysi, ruokajärjestelmä, elintarvikeketju, Etelä-Savo |
Päättynyt 2003 - 2006 |
MTT |
Perunan kokonaislaadun indikaattorit pellolta pöytään Kurppa Aarne peruna, laatu, laatutietopankki, laatukriteerit, laatustrategiat, satoennusteet, laatuennusteet, laadunvaihtelu, Internet, tietopalvelu |
Päättynyt 2003 - 2005 |
Luke |
Rehutaulukot ja ruokintasuositukset Rinne Marketta
|
käynnissä 2001 - 2020 |
MTT |
Informaation tuotanto ja käyttö elintarviketurvallisuusriskien hallinnassa Peltola Jukka elintarviketurvallisuus, informaatio, ruoan laatu |
Päättynyt 2001 - 2004 |
MTT |
Rehutaulukot ja ruokintasuositukset Rinne Marketta minkki, broileri, nurmet, turkiseläin, kettu, energia-arvo, valkuaisarvo, märehtijä, nauta, lammas, vuohi, sika, siipikarja, muniva kana, kalkkuna, kananpoika, rehuarvo |
Käynnissä 2001 - 2020 |
MTT |
Vaihtoehtoiset tarjontaketjut ja maaseudun elintarvikeyrittäjyys: tutkimus paikallisista tarjontajärjestelmistä Forsman Sari ruoka, elintarvikkeet, kotimaiset tuotteet, markkinointi, tarjontaketju, pienyritykset, vähittäiskauppa, suurkeittiöt, matkailu, maaseutu, lähiruoka |
Päättynyt 2000 - 2003 |
HY |
Kuluttajien maksuhalukkuus elintarvikkeiden turvallisuudesta ja laadusta: naudanlihan merkintäjärjestelmä ja informaation tehokas käyttö Kola Jukka ruokaturvallisuus, naudanliha, informaatio, maksuhalukkuus, contingent valuation |
päättynyt 1999 - 2001 |
MTT |
Nurmisiementen tuotanto vientiin tutkimus- ja kehittämishanke Niemeläinen Oiva siementuotanto, timotei, nurminata, ruokonata, englanninraiheinä, westerwoldinraiheinä, siemenkauppa, huoltovarmuus, siemenviljely, talvituhot |
Päättynyt 1999 - 2005 |
MTT |
Resurssien muuntaminen kilpailukyvyksi elintarvikealan maaseutuyrityksissä Forsman-Hugg Sari osaaminen, kilpailuetu, menestyminen, resurssit, kilpailustrategia, pienyritys, maaseutu, elintarvikeala |
Päättynyt 1999 - 2004 |
MTT |
Yhteiskuntatieteellinen osatutkimus/SUSAGRI Yli-Viikari Anja maatalous, kestävä kehitys, ekologinen kestävyys, taloudellinen kestävyys, sosiaalinen kestävyys, indikaattorit, Loimijoki-projekti, yhteiskuntatieteellinen ympäristötutkimus, GIS |
Päättynyt 1995 - 2000 |
HY |
Elintarvikeapu osana elintarvikejärjestelmää - Tapaustutkimus Tansaniasta Tapio-Biström Marja-Liisa elintarvikeapu, ruokaturva |
päättynyt 1993 - |
|